Dřevěné obložení interiéru

← zpět na články

Pryč jsou doby, kdy náš domov musel vypadat jako nemocniční pokoj. Dřevěné obložení se stále více rozmáhá do všech typů interiérů, do všech možných pokojů, odpovědí jsou palubky. Tento typ dřeva se snadno spojuje dohromady, není drahý a má vysokou kvalitu a dlouhou životnost. Dřevěné palubky se vyrábějí v mnoha variantách, délkách a tvarech pro široké možnosti využití, navíc se vyrábějí téměř ze všech myslitelných dřevin, proto existuje na výběr téměř tak široké spektrum barev a vzorů jako u papírových tapet.

Proč dřevo do interiéru?

Dřevo se vrací na scénu interiérového designu v plné síle, a netýká se to pouze dřevěných podlah. Palubky se v poslední době s oblibou používají na obklady stěn, především díky snadné montáži, množství variant a materiálů.Dřevěné obklady dodávají dotek přírody, pocit tepla a pohody. Spojují nás s tradičními dřevěnými domy minulosti, oživují vzhled interiéru a mnoho dalšího. Přírodní dřevo má navíc dobré izolační vlastnosti a může proto pomoci s udržením tepla, nejen dodávat optický pocit. Díky dlouhé životnosti a snadné údržbě se prefabrikované dřevěné palubky mohou využít v různých místech domácnosti, navíc dostat hřebíky do dřeva například na pověšení obrazu je mnohem jednodušší než do cihlové zdi.

Široké možnosti využití.

Dřevo je univerzální materiál, který má široké možnosti využití, jak funkčního tak dekorativního, v celém interiéru.Může se využít pro celou místnost, například pracovna či knihovna mohou dostat k dřevěným knihovnám či nábytku obložení ze stejného materiálu pro dodání vzhledu stáří a pohody.Dřevo může být i doplňkem, široké možnosti palubek k tomu přímo svádí. Tak například pokud vám v místnosti „visí“ schody, proč je neobložit dřevem? Získáte tak zajímavý doplněk s příjemnými vlastnostmi. Dřevěné palubky mají díky zpracování i skvělou toleranci vlhkosti, tak proč nedodat koupelně vzhled severské sauny a na obložení stěn nepoužít dřevo, dodá pocit tepla a pohody a ještě více umocní relaxaci z koupele.Dřevěné palubky můžeme využít i v dětských pokojích, jejich opracovaní znamená, že nehrozí odlupování třísek nebo suků a proto je bezpečné je použít i zde, navíc dodá dětem alespoň trochu kontaktu s přírodou i v jejich pokojích.Skvělým nápadem je obložení dřevem v ložnicích, klid a pohoda vyzařující ze dřeva, stejně jako přírodní barvy a jednoduchost jsou chytrým řešením pro klidný spánek. Designová zajímavost je už jen na bonus, dřevo můžete kombinovat s jinými materiály a různými barvami a skutečně se vyřádit v designu vaší ložnice.

Vysoká kvalita a trvanlivost

Oblíbenost dřeva netkví jen v jeho vzhledu a pocitech, které navozuje. Dřevěné palubky se velmi snadno udržují a tím vám usnadní úklid. Dřevo má navíc skvělé izolační vlastnosti a proto Vám pomáhá šetřit peníze. Kvalitní dřevo navíc opravdu dlouhou životnost, dřevěné stěny se neodlupují, nepodléhají vlhkosti a na údržbu Vás vyjdou výhodněji než klasické barvené stěny nebo tapety.

Poddajnost a velký potenciál

Díky snadnému seříznutí a opracování se do dřevné stěny může přidávat množství doplňků.Hitem poslední doby jsou do dřevěného obložení zakomponované LED svítidla, ty můžou mít díky variabilitě dřeva různé tvary a velikosti. Díky různým barvám mohou místnost plně osvětlit, nebo jen sloužit pro navození atmosféry. Umístění LCD televize i s podsvícením do vyříznuté mezery ve dřevném obložení je další zajímavou možností využití dřevných palubek.Variability a vlastnosti dřevěných palubek umožňují nekonečné variace využití ve všech prostorech domácnosti. Nebojte se pří vymýšlení designu přemýšlet originálně a zkuste zakomponovat dřevo do svých plánů. Pocit z krásného dřevěného obložení a jeho vlastnosti se Vám za to bohatě odmění.

nabídka

další články

kontakt