Inteligentní bydlení, technologie budoucnosti

← zpět na články

Každý z nás si už stihnul zvyknout na to, že v dnešní době se už bez technických vymožeností snad ani nepohneme z místa. A proč ne, vždyť na dobré se lehce zvyká. A tak je pro nás samozřejmostí, že máme doma mikrovlnou rouru, televizi, a v kabelce všude přítomný mobilní telefon, nebo i tablet. Co když si můžete ulehčit život ještě víc? Myslíte si, že to snad ani není možné? Ale ano! Jestli jste se už doslechli o projektu inteligentní bydlení, víte, na co narážíme.

Technologie inteligentní bydlení, nebo také inteligentní dům, je ve své podstatě souborem aplikací, elektroinstalace a ovládacího rozhraní, která je zabudovaná přímo do jednotlivých prvků domácnosti. Jaké to poskytuje výhody Vám, jako uživateli? Umožňuje Vám to ovládat celý Váš domov na dálku, stisknutím knoflíku na Vašem mobilním telefonu, tabletu, nebo speciálním ovládacím panelu. Kromě základních regulací Vašeho domova jako je nastavení teploty nebo světel, můžete mít i kdykoliv přístup k bezpečnostním kamerám, nebo si nechat přesměrovat zvonění zvonku z Vašich vchodových dveří přímo do mobilního telefonu.

V České republice je technologie inteligentního bydlení úplnou novinkou. V západním světě je ale velmi oblíbená a to hlavně díky šetření energiemi a lepšímu zabezpečení domu. Táto je technologie je jednoznačně technologií budoucnosti. Vyzkoušejte ji i Vy!

nabídka

další články

kontakt