Cedr

← zpět na články

Cedr je jeden z nejkrásnějších a nejmajestátnějších stromů, rostoucí především v Rusku, na Sibiři, Uralu a v Altaji. V současnosti je strom uveden v Červené knize ohrožených druhů. Vnitřní obložení domů z jeho dřeva má pozitivní vliv na zdraví a prodlužuje život. Vzhledem k příznivým izolačním vlastnostem v letních dnech dobře ochrání před venkovním horkem. Vědci zjistili, že pokoje, které jsou uvnitř obložené cedrem, jsou prakticky sterilní s pouhými dvěma až třemi sty bakteriálních buněk na metr krychlový. Zde je třeba poznamenat, že lékařské normy pro operační sály jsou 500-1000 mikrobů na metr krychlový.

Čistý a zdravý vzduch ve vašich domovech může zajistit cedr stejně jako vysoce antimikrobální vlastnosti. Jeden slavný znalec sibiřských lesů napsal, že „Ze vždy voňavého cedru dýchá svěžest.“ Dýchá prý obzvláště za podvečerního tepla a za soumraku dokonce tak silně, že cedrové dřevo odpuzuje i komáry, moskyty a další nebezpečný a nepříjemný hmyz.

Již v antice byl cedr považován za životadárný strom-léčitel. Cedrové dřevo poskytuje fitotsidy, které ničí choroboplodné zárodky, a dodává vzduchu léčivé učinky. I ve Starém zákoně ve třetí knize Mojžíšově (Leviticus 14,4) nás Bůh učí, že některým lidem lze pomoci dezinfekcí obydlí pomocí cedru.

Cedrové stěny jsou pozitivně nabity energií, v domech je čistý vzduch, vlhkost vzduchu se udržuje na optimální úrovni, bez ohledu na vnější podmínky je zajištěno pohodlné bydlení.

Sibiřské cedrové dřevo má krásnou texturu, příjemnou růžovou barvu, která lahodí oku, a má dobrý vliv na dobrou náladu. Cedr má dřevo robustní a přesto měkké, takže je snadno opracovatelné, což je vysoce ceněno ve stavebnictví. Je taktéž odolné vůči hnilobě a škůdcům.

Cedr má zvláštního ducha a vliv. Zmírňuje stres, zvyšuje imunitu, pomáhá urychlit zotavení po vážné nemoci a operaci. Nejlepší, co můžete pro své zdraví a prodloužení mládí udělat, je použít na stavbu domu nebo ložnice cedr. V ložnici obložené cedrem se spí tiše a klidně i díky mírnému mikroklimatu vytvářenému dřevem.

Cedr je jeden z energetických gigantů v říši stromů. Vyzařuje velmi koncentrovanou a čistou energii, která doslova vane z jeho pórů na člověka.

Cedrové dřevo se hodí pro obklady pokojů, saun i koupelen, stejně jako i pro výrobu šindelů či stěn chodeb. Již v dávné době se jako ochrana před neštěstím vyřezávaly ornamenty nade dveře právě z cedru.

nabídka

další články

kontakt