O lípě

← zpět na články

Z lipového dřeva dýchá síla a zdraví. Její energie je v ní soustředěna a vnímatelná, ač některým lidem, zejména blížencům, vahám a vodnářům, se zdá obtížně uchopitelná. Lípa je dobrá hospodyně, která se pečlivě a trpělivě stará jen o to, co je vedle ní, v jejím držení. Její síla je studená, ale osvěžující. Jedná se o energeticky velmi silné dřevo, jako je také třeba bříza nebo dub, ale kvalita jeho síly je odlišná od dřev jiných jmenovaných stromů.

Lípa je zdánlivě tak jednoduchá a obyčejná, avšak má energii komunikovat, ne-li dokonce na člověka reagovat. Ne náhodou je tento strom tak oblíbený v mytologii, ne nadarmo je také naším národním stromem.

Důvodem všech těchto podivných reakcí organismu je fakt, že lípa sbírá z okolních vrstev země pozitivní energii. Energie je velmi důležitá pro lidské zdraví. Někteří jsou na ni více vnímaví a jiní méně, ale stejně jako světlo, teplo či gravitace, i tato energie, kterou lípy zachycují, je pro tělo důležitá. Díky svým schopnostem lípa léčí fyzické nepohodlí, slabost, vyčerpání a zatáhne vás zpět do života.

I z tohoto důvodu se lipového dřeva používá k výrobě potřeb pro domácnost, jako jsou dřevěné lžičky, talířky, spinningová kola nebo postele. Její energie umožňuje zachovat zdraví a vitalitu. Je prokázáno, že přítomnost lípového dřeva i rostoucích lip má pozitivní dopad na lidské tělo.

nabídka

další články

kontakt