První podzimní mytí oken

← zpět na články

Plastovým okenním rámům nesvědčí při čištění oken nízké teploty. Zimní období tedy není správnou volbou pro mytí oken. Přibližně stejně je tomu i v létě, kdy teploměr dosahuje vysokých teplot a ostré sluneční paprsky se odrážejí od okenních tabulí. Ale samotné teplo není jedinou překážkou při úklidu v létě. Pyl a prach jsou také velkými nepříjemnostmi, poněvadž při působení UV záření se zapékají do okenních rámů a je daleko složitější se jich zbavit.

Proto je důležité vybrat si období, kdy už ve vzduchu nepoletují pylová zrna, teploty se drží nad nulou, ale nejsou nijak závratně vysoko. Toto klima bývá často přisuzováno říjnu.

Důležitá je při mytí oken také technika, která nám dokáže velmi usnadnit práci. My jsme při říjnovém čištění oken používali moderní techniku, jako např. průmyslové vysavače, teleskopické tyče apod. Tyto vymoženosti nám zkrátili dobu mytí na 4 hodiny. Objekt, který  jsme čistili byla velká prosklená stěna v aquaparku, který se nachází nedaleko Prahy.

Naším dalším úkolem byla na první pohled zastaralá, téměř rozpadající se budova. Naším cílem bylo především vyčistit velká čtvercová okna, kterých ve dvoupatrové budově nebylo zrovna málo. Objekt byl naštěstí od předešlého majitele odkoupen a tak i díky majiteli novému budova rozkvetla.

Dbáme také na to, jaké čističe používáme. Snažíme se, aby prostředky, které používáme byly šetrné k povrchu. Zároveň je pro nás důležitá ochrana životního prostředí, a tak jsou námi používané prostředky ekologicky nezávadné.

Z toho plyne, že je podstatné při čištění oken, vybrat ten správný čisticí prostředek. Ne každý je totiž určen pro mytí oken. Je vhodné, aby bylo omezeno používání prostředků, které obsahují rozpouštědla, zředěné syntetické pryskyřice, nebo jiné škodlivé látky.

Je velmi důležité, aby se nezapomínalo na pravidelné čištění oken, a to především 2x ročně. Bylo již zmíněno, že vhodnou dobou je podzim. Stejně tak je tomu i na jaře.  Bylo by dobré vyvarovat se letnímu, či zimnímu čištění oken, kdy okna stejně moc neumyjeme.

nabídka

další články

kontakt