Roky prověřený stavební materiál

← zpět na články

Dřevo se používalo k budování různých staveb už od pradávna. Nemuselo se nutně jednat o objekty určené k bydlení. Jsou například známé nálezy dřevěných obranných valů z dob prvního osídlování našeho území. Později se začala budovat jednoduchá srubová obydlí, větší chalupy, statky i kostely. Dnes se po letech využívání umělých materiálů pomalu lidé vrací k přírodním surovinám a dřevo je jednou z nejžádanějších.

Vůně čerstvého dřeva je naprosto nezaměnitelná a v interiéru vydrží opravdu dlouhou dobu. Dřevo je díky svým vlastnostem ne jen kvalitním stavebním materiálem, ale rovněž vytváří neopakovatelnou atmosféru. Pokud tedy chcete dát své domácnosti duši a příjemně ji provonět, neměly by vám chybět kvalitní dřevěné produkty. Jen profesionálně opracované dřevo poskytne takovou službu, jakou má.

Dřevo můžete využít jak v interiéru, tak v exteriéru. Ačkoliv se postupně lidé vrací k celkovým dřevostavbám, stále jsou nejpoužívanějšími prvky dřevěná obložení a podlahy. Pro obložení se používají nejčastěji palubky z různých druhů dřeva, nejčastěji smrkové a borovicové. Ale palubkami nemusíme jen odkládat zeď. Další využití najdou na podlaze, stropě či jako terasová krytina. Použít do domácnosti můžete i obyčejná hoblovaná prkna, která využijete rovněž na podlahy, sestavení vlastního nábytku na míru nebo jako exteriérové ploty.

Z produktů určených primárně pro stavebnictví se dřevo používá při výrobě krovů nebo OSB desek. Všechny výrobky jsou dodávány jako přírodní, neupravené, ale v případě zájmu je možno opatřit je nátěrem.  Pokud si chcete natřít finální produkt sami až po jeho kompletaci, naleznete u nás mnoho nátěrových přípravků, které si jednoduše koupíte a použijete dle libosti.

Na zakázku provádíme i další dřevařské práce. Také umíme sehnat i méně tradiční a používané druhy dřeva. Pro individuální objednávky nás neváhejte kontaktovat. Rádi vám poradíme a vždy najdeme řešení přímo vám na míru.

nabídka

další články

kontakt