Teakové dřevo je v kurzu

← zpět na články

Poslední dobou se čím dál častěji na našem trhu objevují výrobky z teakového dřeva. Teak neboli Teka obrovská je strom, který roste v jižní a jihovýchodní Asii. Asiaté ale docenili jeho dobré vlastnosti už před mnoha staletími.

Z teakového dřeva se už před mnoha lety začaly vyrábět velké lodě. Dnes se používá především na výrobu venkovního nábytku a dekorativních předmětů. Díky své odolnosti nepodléhá vlivům nepříznivého počasí a může tak být vystaveno teplu, mrazu, vlku i silnému větru a tyto vlivy na něj nebudou mít negativní dopad.

Mezi další výhody teakového dřeva patří jeho odolnost vůči plísním, které ho prakticky nenapadají, a také vysoká tvrdost. Mimo dekorací a nábytku se dá teakové dřevo použít i jako stavební materiál s velkou budoucností. V případě, že byste chtěli použít teakové dřevo při budování svého nového domu nebo pro jakékoliv jiné účely, nás neváhejte kontaktovat a zjistit si jeho aktuální dostupnost.

Skaldem mámě běžně produkty ze smrkového a borovicového dřeva. Nabízíme vám palubky, hoblovaná i surová prkna, OSB desky i krovy. Pro vaši stavbu vám nabízíme široký sortiment v té nejlepší kvalitě.

Cenu našich výrobků také průběžně upravujeme v závislosti na momentální poptávce a aktuální ceně dřeva. Proto se vám vyplatí pravidelně sledovat náš ceník, jelikož některé druhy palubek se objevují za akční ceny.

Aby i méně odolné druhy dřeva odolávaly nepříznivým vlivům delší dobu, je vhodné je opatřit povrchovým nátěrem. Pro tyto případy nabízíme velké množství barev a nátěrových hmot. Stejně tak je ale vhodné natřít i teakové dřevo. Pokud jej ponecháte v surovém stavu, bude časem měnit barvu ze žlutohnědé na stříbrošedou.

nabídka

další články

kontakt